Fideliter Könyvelő és Könyvvizsgáló Kft.
Fideliter Kft.

Hírek

Akiknek július 1-jétől nem jár családi pótlék

Június 30-ával véget ért a 2011-2102-es tanév. Emiatt július 1-jétől az érettségizett diákok egy része után már nem jár a családi pótlék. 

Azok a gyermekek, aki 2012. június 30-áig befejezték középiskolai tanulmányaikat, már nem jogosultak családi pótlékra. Ez azonban különbőző módon érinti az egyes családok számára folyósítandó ellátást. Nézzük a különböző eseteket.

Bővebben: Akiknek július 1-jétől nem jár családi pótlék

Visszamenőleges iparűzési adó levonás

Visszamenőleg levonhatóvá válik a 2006. évi iparűzési adó a társasági adóalapból

Bővebben: Visszamenőleges iparűzési adó levonás

Július 1-től változik a szabadság mértéke

Nagyot fordul a világ július 1-től az új munka törvénykönyvének hatályba lépésével:  az alapszabadság egy része pótszabadsággá válik, a mértéke így a kollektív szerződésben csökkenthető.

Bővebben: Július 1-től változik a szabadság mértéke

Családi pótlék Erzsébet utalvánnyal?

A kormány tervei szerint pénz helyett utalványban fizetnének ki több szociális juttatást is. A szükséges jogszabály-módosítások kidolgozására április 15-ig kapott időt a nemzeti erőforrás miniszter.

Bővebben: Családi pótlék Erzsébet utalvánnyal?

Cégátvilágítás

Már több száz fiktív cég akadt fenn a NAV rostáján

 

Gyakori tapasztalat volt korábban, hogy egyes cégvezetők jelentős köztartozással „bedöntötték” vállalkozásukat, majd új céget alapítottak. Ennek a gyakorlatnak vet véget az adóregisztrációs eljárás. Ez év elejétől már csaknem 13 ezer cég esett át az új adóhatósági szűrő-vizsgálaton. Az adóregisztrációs  eljárás célja az úgynevezett céglovagok kiszűrése, akik csak azért alapítanának céget, hogy megcsapolják az államkasszát.

Bővebben: Cégátvilágítás

Társasági adóbevallás közeleg

Azok az adózók, akik az egyszeres könyvvitel szabályait alkalmazzák, a 2011-et megelőző években a XX28-as nyomtatványon tettek eleget a tárgyévet követő év május 31-éig társasági adó bevallási kötelezettségüknek. Idén azonban változás következett be a nyomtatványhasználat terén.

Bővebben: Társasági adóbevallás közeleg

Hálapénz helyett

Hálapénz nélküli, gyors ellátást ígérnek az egészségbiztosítások, méghozzá akár havi 5 ezer forintból. Az elérhető biztosítási csomagokból az 5 - 10 ezer forintosok is fedezik a legtöbb alapellátást és többféle szűrőprogramot, a legdrágább csomag már a hosszabb ideig elhúzódó kórházi kezeléseket fizeti, de természetesen drágább: 12-30 ezer forintba kerül. Megér ennyit az egészségünk?

Bővebben: Hálapénz helyett

Logo visszahvs
Fideliter Kft.

Telefon:
+3670/4533639,
+3670/4533640
e-mail: fideliter.kft@gmail.com cím:
1135 Budapest,
Fáy u. 64-66. C/1/4.
térkép: kattintson
© 2014 Minden Jog fenntartva Fideliter Kft.
Kulcs-Soft - gyviteli szoftverek
ProSign honlapkészítés